Grascomposiet hectometerbord krijgt eervolle vermelding

BUN-K heeft een eervolle vermelding gekregen bij de Circular Awards Public. BUN-K deed onder het motto ‘zo uít de berm weer ín de berm’ mee met een gezamenlijke productie van een composiet verkeersbord waarin bermgras is verwerkt.

Het verkeersbord bestaat uit een mix van bermgras- en hennepvezels en is gecoat met 100 procent biohars. Het verkeersbord is dus volledig biologisch en bovendien gemaakt van materialen van eigen bodem. BUN-K maakte het bord samen met Plantics B.V., maker van het grascomposiet, HR Groep, dat het kant-en-klare verkeersbord produceerde en aannemer Vermeulen, die de borden gaat plaatsen.

Aanmoediging

Het bord is te zien op de InnovatieExpo 2021, die in april dit jaar plaatsvindt. De Circular Awards is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Jan IJzerman, productontwikkelaar bij BUN-K, kijkt uit naar de presentatie op de Expo en is bijzonder in zijn sas met de eervolle vermelding. ‘Dit betekent dat wij met ons verkeersbord van grascomposiet tot de zeven beste circulaire projecten in Nederland van 2021 behoren. Dat is een enorm compliment en aanmoediging voor ons werk als speciale unit binnen Rijkswaterstaat die overgang naar een nieuwe, circulaire economie stimuleert.’